Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

Via Credit
2023. december 8. 13:29
Az új napelemes pályázat kivitelezői előregisztrációja már elstartolt.

A 75 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Program napelem és tároló együttes létesítésében támogatja a háztartásokat, a pályázók január közepétől jelentkezhet a legfeljebb 5 millió forintos támogatásra. A programban 15 ezer család valósíthat meg zöldenergia fejlesztést.

Az ágazati szereplők jelezték, nem tartják jó ötletnek a korábban belengetett 4kW/8kWh-s kapacitási korlátot, így az eddig megjelent hírekkel ellentétben a napelemes rendszer legalább 4 és legfeljebb 5 kW teljesítményű inverterből, valamint minimum 7,5, maximum 10 kWh kapacitású tárolóból állítható össze. Egy ingatlanra egy támogatás adható, viszont kizárólag új beruházásra, így a meglévő rendszer bővítésére, átalakítására, cseréjére nem kaphatunk forrást.

A nyertes pályázóknak két évük lesz megvalósítani a beruházást, a támogatás a pályázó magánszemély állandó lakóhelyéül szolgáló családi házon vagy a sorház, ikerház, legfeljebb 6 lakásos társasház épületrészén végrehajtott beruházáshoz adható. Elszámolható a pályázati adminisztráció, tervezés, engedélyezés költsége, az eszköz- és anyagköltség, a telepítés munkadíja. A támogatási intenzitás 66%.

Nincs régiónkénti elosztás, a pályázatok a beküldésük időrendjében kerülnek elbírálásra.

További információért, tanácsadásért töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat.

A címkép forrása: Shutterstock

Kérdése van? Elakadt?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Legyen naprakész a pályázati lehetőségekről!
Igénybe venné szolgáltatásunkat?