Pályázati mentőövet dobott az NKFIH 2024-re a KKV-knak

Pályázati mentőövet dobott az NKFIH 2024-re a KKV-knak

Papadimitropulosz Alex
2024. január 31. 13:40
Megjelent az NKFIH 2024-es pályázati menetrendjének összefoglalója, íme a részletek:
A program megnevezése keret (mrd Ft) Leírás
KKV Fókuszterületi Innovációs Program 85 Innovációs projektek támogatása piacképes termék, technológia, szolgáltatás fejlesztése révén KKV-k számára.
Spin-off Program: kutatási eredmények piacra vitele 7 Startup és spin-off vállalkozások támogatása, amelyek felsőoktatási intézményekben és kutatóintézetekben keletkezett kutatási eredmények üzleti hasznosítását tervezik, és amelyek esetében a piacra vitelhez még jelentős kutatás-fejlesztési tevékenység szükséges.
Iparjogvédelmi Pályázat (IP) 0,5 A szellemitulajdon-védelem eszköztárának tudatos, versenyképességet erősítő alkalmazásának támogatása.
Nagyvállalati Fókuszterületi Innovációs Program 15 Nagyvállalati vezetéssel, szektorok közötti együttműködés keretében megvalósuló kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása.
HU-rizont Nemzetközi Program 9,155 A magyar kutatók és szervezetek nemzetközi kapcsolatépítését, közös nemzetközi kutatási innovációs projektjeit támogató programokat a HU-rizont Nemzetközi Program c. komplex beavatkozás foglalja magában.
Innovációs Kockázati Tőkeprogram 20 A nagy innovációs potenciállal rendelkező kis- és középvállalkozások (tőkeági finanszírozással történő) versenyképesebbé tétele az innováció különböző fajtáinak erősítésével és nemzetközi piacra lépésük elősegítésével.
Kutatási infrastruktúrák használatának támogatása 0,1 A felhívás célja, hogy a kutatási infrastruktúrák (KI) által nyújtott kutatási és mérési lehetőségek igénybevételét támogassa a kutatók számára.
Összesen 136,755  

 

Összesen több, mint 136 milliárd forint értékben, de reálisan a széles pályázói réteg számára 100 milliárd forint támogatás áll majd rendelkezésre az NKFIH által. A pályázatok kizárólag innovációs projektek megvalósítását támogatják, ahogy az elmúlt években megszokhattuk. A pályázatok kiírása és bírálata ebben az évben történik meg, az elmúlt kör tapasztalatai alapján rövid átfutási idő mellett. Érdekesség, hogy a nagyvállalatok külön pályázati kiírást kapnak, míg a KKV szektornak szóló kiírás 2,5-szer nagyobb kerettel kerül kiírásra, mint tavaly, viszont a 85 milliárd forintos keretbe beleszámítandó a 2023-1.1.1-PIACI_FÓKUSZ pályázatra kiírt 35 milliárd forintos keretösszeg. Ebből végül 31 milliárd Ft értékben ítélt meg támogatást a Hivatal. 

További információért, tanácsadásért töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat.

A címkép forrása: Shutterstock

Kérdése van? Elakadt?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Legyen naprakész a pályázati lehetőségekről!
Igénybe venné szolgáltatásunkat?