Ki mondta, hogy a digitalizáció drága? 500 millió Ft-tal könnyebben megy!

Ki mondta, hogy a digitalizáció drága? 500 millió Ft-tal könnyebben megy!

Via Credit
2024. október 7. 13:34
A DIMOP Plusz-1.1.2.C-24 egy új lehetőség a magyarországi kis- és középvállalkozások, valamint konzorciumok számára, akik a digitális gazdaság fejlődésében játszanak fontos szerepet. A program célja a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása, különösen a digitális technológiák terén.

A pályázók 75 millió forint és 500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek. A támogatási intenzitás attól függ, hogy a pályázó milyen típusú tevékenységet végez, de maximum 70% lehet.

A projektek megvalósítására legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.

Ki pályázhat?
A támogatásra kis- és középvállalkozások nyújthatnak be kérelmet, de konzorciumi tagként mikrovállalkozások, nagyvállalatok, felsőoktatási intézmények és kutatóhelyek is részt vehetnek. A pályázás csak konzorciumi formában lehetséges, ami ösztönzi a különböző szektorok együttműködését a fejlett digitális technológiák fejlesztésében.

A tervezett keretösszeg 10 milliárd forint. Budapest kivételével Magyarország egész területéről lehet pályázni.

A pályázók körének meghatározása során fontos figyelembe venni, hogy a pályázat kizárólag olyan vállalkozások számára elérhető, amelyek rendelkeznek legalább három lezárt üzleti évvel és legalább 5 fő statisztikai létszámmal a legutóbbi lezárt üzleti évben. Ezen felül legalább egy éve bejegyzett megvalósítási helyszínnel kell rendelkezni, és az elmúlt 3 lezárt üzleti évben jóváhagyott osztalékok összege NEM haladja meg az ugyanezen 3 üzleti évben elért adózott eredmények, valamint az ezen 3 évet megelőző utolsó üzleti év eredménytartaléka összegének 50%-át;

Nem pályázhathatnak azok a vállalkozások, amelyek a DIMOP_Plusz-1.1.2.A, DIMOP_Plusz-1.1.2.B, 2024-1.1.1-KKV_FÓKUSZ kódszámú felhívások keretében már részesültek támogatásban, illetve amelyek a GINOP Plusz-2.1.1-24 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével megegyező szakmai és/vagy pénzügyi tartalmú támogatási kérelmet nyújt be jelen felhívás keretében.

Milyen tevékenységek támogathatóak?
A program a digitális gazdaság fejlődéséhez kapcsolódó kutatás-fejlesztési projekteket támogat, amelyek a fejlett digitális technológiák alkalmazásával jönnek létre. A támogatható tevékenységek közé tartozik az ipari kutatás, kísérleti fejlesztés, és az eszközbeszerzés, amelyek a digitális K+F fejlesztéseket és piacra lépési projekteket támogatja. A fejlesztések fő területei közé tartozik:

  • a szoftverfejlesztés (TEÁOR 58.2 Szoftverkiadás)
  • az infokommunikációs technológiai (IKT) szolgáltatás (TEÁOR 62 Információ-technológiai szolgáltatás)
  • az adatfeldolgozás (TEÁOR 63.1 Adatfeldolgozás, web-hoszting,világháló-portál szolgáltatás)
  • valamint a távközlés (TEÁOR 61 Távközlés).

Pályázat beadási határideje
A támogatási kérelmek benyújtási időszaka 2024. december 2-tól 2025. február 28-ig tart. A pályázati folyamat teljes mértékben elektronikus úton történik, és a NAV 0-ás igazolás megléte alapvető követelmény a pályázók számára.

A kérelmek benyújtását a K+F minősítés megszerzése (ez minimum 2-3 hónap) előzi meg, a végleges Felhívás szerint meghatározott időben.

Miért éri meg pályázni?
A DIMOP Plusz-1.1.2.C-24 pályázat lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy kihasználják a digitális technológiákban rejlő lehetőségeket. A támogatás révén a vállalkozások új piacokra léphetnek, miközben jelentős társadalmi és gazdasági hasznot hozhatnak.

További információért, tanácsadásért töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat.

A címkép forrása: Shutterstock

Kérdése van? Elakadt?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Legyen naprakész a pályázati lehetőségekről!
Igénybe venné szolgáltatásunkat?