Budapesti KKV-k technológiai fejlesztéseinek támogatása - mire pályázhatunk?

Budapesti KKV-k technológiai fejlesztéseinek támogatása - mire pályázhatunk?

Via Credit
2024. július 29. 10:44
A felhívás tervezet részletesen bemutatja az elszámolható költségeket, nézzük át őket.

Tárgyi eszközök

Új tárgyi eszközökre a költségek legalább 30%-át kell fordítanunk, maximum korlát nincs, tehát akár csak tárgyi eszközökkel is támogatható a beruházásunk. A tárgyi eszközökhöz meghatározásához segítség a felhívásban szereplő VTSZ lista, mert így könnyen ellenőrizni tudjuk, hogy a kívánt gép, eszköz támogatható vagy sem. A tárgyi eszközökön belül akkor kell figyelnünk, amennyiben új IKT (informatikai) eszközöket vásárolunk vagy tisztán elektromos járművet.

Az IKT eszközök esetében a költségek maximum 30%-át fordíthatjuk, míg járműnél ez a költség maximum 50% lehet. Ez azt jelenti, hogy a fennmaradó 70% illetve 50%-ot hozzá kell tennünk további tárgyi eszközökből (VTSZ alapján), vagy más költségtípusból. 

Nézzük át milyen egyéb költségtípusok vannak.

Készletek, immateriális javak, képzési és tanácsadási szolgáltatások (egyéb tevékenységek)

Ez a három költségtípus elég egyszerű, csak maximum elszámolható költség mértéket határoz meg a felhívás tervezet:

  • Készlet beszerzés: legfeljebb 30%
  • immateriális javak beszerzése: legfeljebb 10%
  • képzési és tanácsadási szolgáltatások: legfeljebb 5%

Megújuló energiaforrás és ingatlan beruházás

A megújuló energiaforráshoz kapcsolódó költség legfeljebb 30% lehet a teljes költségvetésben, míg az ingatlan beruházás legfejlebb 50%.

Viszont ez a felső korlát módosulhat, amennyiben elektromos járművet is vásárolunk. Abban az esetben, ha például járművet veszünk és megújuló energiaforrást is beszerzünk, akkor a kettő együtt nem haladhatja meg a költségek 50%-át. Amennyiben hozzáteszünk ingatlan beruházást is, akkor a költségek együttesen legfeljebb 70%-ig feltornázhatóak, de annál több nem lehet.

Ha a projekt egyéb tevékenységek mellett tartalmaz ingatlan beruházást valamint megújuló energiával kapcsolatos beruházást is, akkor az új tárgyi eszköz beszerzés el kell, hogy érje a projekt összköltségének legalább 30%-át. Ha a projekt egyéb tevékenységek mellett vagy csak ingatlan beruházást vagy csak megújuló energiával kapcsolatos beruházást tartalmaz, akkor az új tárgyi eszköz beszerzés el kell, hogy érje a projekt összköltségének legalább 50%-át. Ebből azt látni, hogy mindenképp vásárolni kell tárgyi eszközt.

A fent részletezett elszámolható költségeket az alábbi táblázat szemlélteti:

Forrás: KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogram felhívás

További információért, tanácsadásért töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat.

A címkép forrása: Shutterstock

Kérdése van? Elakadt?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Legyen naprakész a pályázati lehetőségekről!
Igénybe venné szolgáltatásunkat?