Hamarosan rajtol az IT kis-, és középvállalkozások K+F pályázata

Hamarosan rajtol az IT kis-, és középvállalkozások K+F pályázata

Via Credit
2024. szeptember 23. 11:11
December 2-től benyújtható a vállalati digitális K+F fejlesztéseket támogató pályázat kis-, és középvállalkozások számára.

A DIMOP Plusz-1.1.2.B felhívás a vállalati digitális K+F fejlesztéseket célozza meg, ahol a vállalkozások önállóan vagy konzorciumban megvalósított, piaci potenciállal rendelkező, a támogatás megtérülését valószínűsítő digitális KFI és piacra lépési projektjeik kerülnek támogatásra. Akár 250 millió forint támogatásra is lehet pályázni!

A tervezett keretösszeg 28 milliárd forint, amiből a Budapest területén megvalósuló projektekre 5,27 milliárd forint jut.

A felhívás keretében önállóan kizárólag kis-, és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást. Konzorciumi tagként a mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok bevonhatóak - konzorcium legfeljebb 2 tagú lehet. A támogatási összeg legfeljebb a tagonként értelmezett saját tőke értéke lehet.

Kizárólag olyan digitális kutatás-fejlesztési projekt támogatható, ami fejlett digitális technológiák alkalmazásával megvalósuló új szoftver termékek és/vagy szolgáltatások kialakítását célozzák, melynek újdonságtartalma besorolható az alábbi területek egyikébe:

  • szoftverfejlesztés (TEÁOR 58.2 Szoftverkiadás);
  • infokommunikációs-technológia (IKT) szolgáltatás (TEÁOR 62 Információ-technológiai szolgáltatás);
  • adatfeldolgozás (TEÁOR 63.1 Adatfeldolgozás, web-hoszting,világháló-portál szolgáltatás);
  • távközlés (TEÁOR 61 Távközlés).

Kik nyújthatnak be kérelmet?

Kérelmet nyújthatnak be azon gazdasági társaságok, amelyek

  • kis-, és középvállalkozások;
  • rendelkeznek minimum 3 teljes (365 nap), lezárt üzleti évvel;
  • statisztikai létszáma az utolsó lezárt üzleti évben minimum 5 fő volt;
  • az elmúlt 3 lezárt üzleti évben jóváhagyott osztalékok összege NEM haladja meg az ugyanezen 3 üzleti évben elért adózott eredmények, valamint az ezen 3 évet megelőző utolsó üzleti év eredménytartaléka összegének 50%-át;
  • a megvalósítási helyszín legalább egy éve bejegyzésre került.

Nem pályázhathatnak azok a vállalkozások, amelyek a DIMOP_Plusz-1.1.2.A, DIMOP_Plusz-1.1.2.C, 2024-1.1.1-KKV_FÓKUSZ kódszámú felhívások keretében már részesültek támogatásban, illetve amelyek a GINOP Plusz-2.1.1-24 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével megegyező szakmai és/vagy pénzügyi tartalmú támogatási kérelmet nyújt be jelen felhívás keretében.

A támogatási kérelmeket a tervezet szerint 2024. december 2. – 2025. február 28. között lehet benyújtani, egy projekt minimum 50 millió, maximum 250 millió forint támogatásban részesülhet. A kérelmek benyújtását a K+F minősítés megszerzése (ez minimum 2-3 hónap) előzi meg, a végleges Felhívás szerint meghatározott időben.

További információért, tanácsadásért töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat.

A címkép forrása: Shutterstock

Kérdése van? Elakadt?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Legyen naprakész a pályázati lehetőségekről!
Igénybe venné szolgáltatásunkat?