Vigyázz, kész, start! Még pont elérhető a legnépszerűbb képzési és bértámogatási pályázat

Vigyázz, kész, start! Még pont elérhető a legnépszerűbb képzési és bértámogatási pályázat

Via Credit
2023. július 4. 09:34
A vállalatok képzések felé mutatott ellenállása egyre kevésbé észrevehető. Ma már nem trendi azt kommunikálni, hogy „Nálunk nincsenek képzések”. Ez a munkaerőpiaci jelenség szerencsére két oldalú: a munkavállalók is egyre inkább azt várják el, hogy legyen lehetőségük tanulni, fejlődni munkahelyükön.

A GINOP Plusz 3.2.1 – A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül című pályázattal a vállalkozásoknak nagyszerű lehetőség terem, hogy a képzések mellett a munkavállalók bérének egy részét is finanszírozni tudja támogatásból. Még nem késő elindulni, július 31-ig lehet pályázni.

A korábban megjelent képzési pályázatokhoz képest finomítottak a szempontrendszereken, például nem kötelező új, hátrányos helyzetű munkavállalót felvenni, és nincs erősen korlátozó jövedelem-limit. Amitől szintén népszerű még, hogy több, és jól használható elem került bele, amelyeket de minimis keret jogcímen elszámolhatnak a pályázó vállalatok.

A pályázat főbb paraméterei

A pályázat elérhető mikro, kis – és középvállalatok, valamint nagyvállalatok számára is, és nagyon fontos, Budapesten és Pest megyében is! A nagyvállalatok 150 millió forintig mehetnek, a KKV-k számára 75 millió forint a maximális támogatási összeg.

Támogatási intenzitás (képzési költség és képzési időre jutó bértámogatás is):

  • Mikro- és kisvállalkozások esetén: 70%,
  • Középvállalkozásoknál: 60%,
  • Nagyvállalatoknak: 50%.

A projektmegvalósítási időszak az elbírálástól számítva 18 hónap lehet, ez a viszonylag hosszú idősáv engedi, hogy ha éppen az elbírálást követő időszakában a vállalkozás számára nem előnyös, hogy a munkavállalók nagy része képzéseken vegyen részt, a tréningek később is megvalósíthatóak legyenek.

Munkavállalónként akár 350 ezer forint képzési támogatás is rendelkezésre áll.

Elszámolható képzéstípusok:

  • Szakmai ismeretre irányuló és jogszabályhoz kötött képzések
  • Soft skill képzések (stresszkezelés, kommunikáció, vezetőképzések)
  • Információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzések
  • Nyelvi képzések

+ Belső képzés is elszámolható, ahol egy szintén a cégben dolgozó kolléga oktatja a többi munkavállalót, ezek lehetnek akár betanító/onboarding vagy gyakornoki programok is. Ebben az esetben a képzési költség az oktató béréből kerül kiszámításra, valamint a képzésen résztvevők bére számolható el.

Nagy előnye a pályázatnak, hogy a képzések online formában is megvalósíthatók!

Elszámolható elemek

Az említett bértámogatáson felül elszámolható még a Projekt előkészítésen belül a „Képzési terv kialakítása, munkavállalói képzési igények felmérése”, a Projektmenedzsment költségeinek egy része. A KKV-k és kisvállalkozások számára extra elszámolható lehetőség a szakmai megvalósító munkatárs bére havi 300 ezer forintig, a projekt végéig.

Tehát július 31-ig még nyitva áll a lehetőség, jól jöhet a támogatás, ha például már tervezzük az őszi időszakra a vállalati képzéseket. Pályázati adminisztráció, mint mindig, most is van és nem is kevés, ezért ha egyedül nem megy, semmi gond, forduljon profi pályázati tanácsadóhoz!

A címkép forrása: Shutterstock

Kérdése van? Elakadt?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Legyen naprakész a pályázati lehetőségekről!
Igénybe venné szolgáltatásunkat?