Vigyázz, kész, start! Ismét elérhető a legnépszerűbb képzési és bértámogatási pályázat

Vigyázz, kész, start! Ismét elérhető a legnépszerűbb képzési és bértámogatási pályázat

Via Credit
2024. március 18. 10:32
A vállalatok képzések felé mutatott ellenállása egyre kevésbé észrevehető. Ma már nem trendi azt kommunikálni, hogy „Nálunk nincsenek képzések”. Ez a munkaerőpiaci jelenség szerencsére két oldalú: a munkavállalók is egyre inkább azt várják el, hogy legyen lehetőségük tanulni, fejlődni munkahelyükön.

A már korábban részletezett GINOP Plusz 3.2.1-21, „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” pályázattal a vállalkozásoknak nagyszerű lehetőség terem, hogy a képzések mellett a munkavállalók bérének egy részét is finanszírozni tudja támogatásból. A benyújtási időszak forráskimerülésig, de legkésőbb 2024. június 30-ig tart.

A korábban megjelent képzési pályázatokhoz képest finomítottak a szempontrendszereken, például nem kötelező új hátrányos helyzetű munkavállalót felvenni és nincs korlátozó jövedelem-limit. Amitől szintén népszerű még, hogy több és jól használható elem került bele, amelyeket de minimis keret jogcímen elszámolhatnak a pályázó vállalatok.

A pályázat főbb paraméterei

A pályázat elérhető mikro-, kis- és középvállalatok, valamint nagyvállalatok számára is és nagyon fontos, Budapesten és Pest megyében is! A nagyvállalatok 150 millió forintig mehetnek, a KKV-k számára 75 millió forint a maximális támogatási összeg.

Támogatási intenzitás (képzési költség és képzési időre jutó bértámogatás is): nagyvállalatoknak: 50%; mikro- és kisvállalkozások esetén: 70%, középvállalkozásoknál: 60%, magas energiaintenzív ágazatokba sorolt vállalkozásoknál akár 100%.

A projektmegvalósítási időszak az elbírálástól számítva 18 hónap lehet, ez a viszonylag hosszú idősáv engedi, hogyha éppen az elbírálást követő időszakában a vállalkozás számára nem előnyös, hogy a munkavállalók nagy része képzéseken vegyen részt, a tréningek később is megvalósíthatóak legyenek.

Munkavállalónként akár 350 ezer forint képzési támogatás is rendelkezésre áll.

Elszámolható képzéstípusok:

  • Szakmai ismeretre irányuló és jogszabályhoz kötött képzések
  • Soft skill képzések (Stresszkezelés, kommunikáció, vezetőképzések)
  • Információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzések
  • Nyelvi képzések

+ Belső képzés is elszámolható, ahol egy szintén a cégben dolgozó kolléga oktatja a többi munkavállalót, ezek lehetnek akár betanító/onboarding vagy gyakornoki programok is. Ebben az esetben a képzési költség az oktató béréből kerül kiszámításra, valamint a képzésen résztvevők bére számolható el.

Elszámolható elemek

Az említett bértámogatáson felül elszámolható még a szakmai megvalósító munkatárs bére havi 300 ezer forintig a projekt végéig.

Nyitva áll a lehetőség, jól jöhet a támogatás, ha már tervezzük a 2024. évi időszakra a vállalati képzéseket. Pályázati adminisztráció, mint mindig, most is van és nem is kevés, ezért, ha egyedül nem megy, semmi gond, forduljon profi pályázati tanácsadóhoz!

További információért, tanácsadásért töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat.

A címkép forrása: Shutterstock

Kérdése van? Elakadt?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Legyen naprakész a pályázati lehetőségekről!
Igénybe venné szolgáltatásunkat?