Digitális innovációra fel! Érkeznek a DIMOP Plusz pályázatok

Digitális innovációra fel! Érkeznek a DIMOP Plusz pályázatok

Via Credit
2024. szeptember 11. 08:43
Előző összefoglalónkban bemutattuk az öt kiemelkedő fontossággal bíró K+F pályázatot. Most a három DIMOP pályázat kerül összehasonlításra, mely útmutatóként is használható a jó döntés meghozatalához.

Az előző összefoglalónkat itt olvashatják.

Mindenki mindenben indulhat, de az alábbiakat érdemes mérlegelni:

- Mekkora a projekt mérete, mekkora támogatásra van hozzá igény (35m/250m/500m)?

- Hány fő vonható be a projektbe? Minél nagyobb a létszám, annál több lehet a támogatás, ökölszabályként írom, hogy 1 fő, akinek 1 millió forint a havi bér+járulék költsége, az 2 éves projektnél kb. 12 millió forint támogatást ér. Szóval egy 250m Ft-os támogatáshoz ilyen szakemberből szükség van kb. 20-ra - aki már most is a cégnél dolgozik.

- Az innováció szintje (milyen TRL-ről indul), mert nem mindegy annak bonyolultsága és összetettsége, az is meghatározza, hogy melyik betűjelben lehet indulni.

- Természetesen az ötlet minősége, ami együtt mozog a TRL-el szint meghatározásával.

Következzenek a főbb tulajdonságok:

Az "A" betűjelű pályázat szerény, de igyekszik a mikro- és kisvállalatoknak is kedvezni, amelyek kisebb gazdasági háttérrel rendelkeznek. Továbbá az látszik, hogy a "B" és "C" betűjelű pályázatok nagyon hasonlóak a GINOP Plusz-2.1.1-24-es kiírásra, a célterület a különbség. 

Mivel a három pályázat egymást kizárja, ezért alaposan át kell gondolni, hogy melyik kiírásban van nagyobb esély nyerni. A beadási ablak még az idén megnyílik, ezért időben el kell kezdeni a felkészülést.

További információért, tanácsadásért töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat.

A címkép forrása: Shutterstock

Kérdése van? Elakadt?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Legyen naprakész a pályázati lehetőségekről!
Igénybe venné szolgáltatásunkat?